![]() |
Yeşil Taze Fasülye Kızartması Tarifi
. karabiber[*]Kızartmak için sıvıyağ[*]1 litre kaynar su[*]1 litre buzlu su[/list]Hazırlanışı. [*]Taze fasulyelerin kılçık ve saplarını temizleyip yıkayın.[*]Tencereye kaynar suyu alıp fasulyeleri 5 dakika haşlayın.[*]Haşlanan fasulyeleri süzüp buzlu su dolu kabın içerisine koyun.[*]5 dakika beklettikten sonra fasulyeleri süzüp kurulayın.[*]Yayvan bir kabın içerisinde tuz. karabiber. un. kabartma tozu ve suyu karıştırın.[*]Ayrı bir kâseye yumurtayı kırıp iyice çırpın.[*]Kızartma tenceresine yağı alıp kızdırın.[*]Fasulyeleri önce yumurtaya sonra unlu karışıma bulayın.[*]Kızgın yağda önlü arkalı kızartın.[*]Kızaran fasulyelerin fazla yağını almak için havlu kâğıt üzerine çıkarın.[*]Ketçap ya da sarımsaklı yoğurtla servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.