Şalgam Dolması Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şalgam Dolması TarifiŞalgam Dolması Tarifi Şalgam Dolması Tarifi Şalgam Dolması nasıl yapılır Etli Şalgam Dolması Tarifi Malzemeler Soğan 2 orta boy 150 gram Maydanoz 1/2 demet 30 gram Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram Salça 1 yemek kaşığı 10 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Nane 2 yemek kaşığı 26 gram Su 2 su bardağı 400 gram Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram Şalgam 6 orta boy 1 kg Yapılışı Sebzeleri yıka Soğanı soy yıka ince ince doğra Maydanozu yıka ayıkla ince ince kıy Pirinci yıka süz Soğan maydanoz pirinç kıyma salça 1 tatlı kaşığı tuz baharat nane 1/4 su bardağı su ve yağ ile iyice karıştır Şalgamların kabuğunu soy içlerini kenar kalınlığı 3-4 milimetre kalacak şekilde oy ve hazırlanan içle doldur Tencereye açık kısımları üste gelecek şekilde diz Kalan suyu ve tuzu koy Şalgam ve pirinçler yumuşayıncaya değin yaklaşık 50 dakika pişir |
|