![]() |
Şalgam Dolması Tarifi
Şalgam Dolması Tarifi Şalgam Dolması Tarifi Şalgam Dolması nasıl yapılır Etli Şalgam Dolması Tarifi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler Soğan 2 orta boy 150 gram Maydanoz 1/2 demet 30 gram Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram Salça 1 yemek kaşığı 10 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Nane 2 yemek kaşığı 2.6 gram Su 2 su bardağı 400 gram Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram Şalgam 6 orta boy 1 kg Yapılışı Sebzeleri yıka. Soğanı soy. yıka. ince ince doğra. Maydanozu yıka. ayıkla. ince ince kıy. Pirinci yıka. süz. Soğan. maydanoz. pirinç. kıyma. salça. 1 tatlı kaşığı tuz. baharat. nane. 1/4 su bardağı su ve yağ ile iyice karıştır. Şalgamların kabuğunu soy. içlerini kenar kalınlığı 3-4 milimetre kalacak şekilde oy ve hazırlanan içle doldur. Tencereye. açık kısımları üste gelecek şekilde diz. Kalan suyu ve tuzu koy. Şalgam ve pirinçler yumuşayıncaya değin. yaklaşık 50 dakika pişir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.