Bezelye Yemeği Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelye Yemeği TarifiMalzemeler 3 Su Bardağı Bezelye (ayıklanmış) 1 Su Bardağı Patates (minik minik doğranmış) 1/2 Su Bardağı Havuç (minik minik doğranmış) 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası 1 Çay Bardağı Zeytinyağ 2 Diş Sarımsak (iri iri doğranmış) 2 Adet Kesme Şeker 3 Su Bardağı Su 1 Adet Bulyon (isteğe bağlı) Yapılışı Zeytinyağını orta ateşte ısıtın havuçları ve sarımsakları ekleyip havuçlar hafifçe sararana kadar 1-2 dk kavurun Salçaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin (Bu aşamada 1-2 yemek kaşığı su eklerseniz salçanın top top görüntüsü gidip krema gibi bir kıvama ulaşır) Bezelyeleri ekleyin ve 3-4 dk sürekli karıştırarak kavurun Patatesleri ekleyin ve 1-2 dk daha kavurun Kaynar suyu şekeri bulyonu ekleyin (bulyon koymayacaksanız tuz ekleyin) ocağın altını kısın ve 25-30 dk bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin & Bezelyeyi taze değilde dondurulmuş olarak kullanacaksanız ilk önce 1-2 dk kaynatıp süzün Bu şekilde buzluk kokusu gitmiş olur & Tariflerde orta boy havuç patates gibi tanımlamalardan çok hoşlanmıyorum Orta boy biraz göreceli bir kavram bana göre :) Bu nedenle Havuçlu Kek'te olduğu gibi sebzeleri hazırladıktan sonra su bardağı ile ölçtüm ALINTIDIR |
|