![]() |
Bezelye Yemeği Tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 3 Su Bardağı Bezelye (ayıklanmış) 1 Su Bardağı Patates (minik minik doğranmış) 1/2 Su Bardağı Havuç (minik minik doğranmış) 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası 1 Çay Bardağı Zeytinyağ 2 Diş Sarımsak (iri iri doğranmış) 2 Adet Kesme Şeker 3 Su Bardağı Su 1 Adet Bulyon (isteğe bağlı) Yapılışı Zeytinyağını orta ateşte ısıtın. havuçları ve sarımsakları ekleyip. havuçlar hafifçe sararana kadar 1-2 dk. kavurun. Salçaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. (Bu aşamada 1-2 yemek kaşığı su eklerseniz. salçanın top top görüntüsü gidip krema gibi bir kıvama ulaşır) Bezelyeleri ekleyin ve 3-4 dk. sürekli karıştırarak kavurun. Patatesleri ekleyin ve 1-2 dk. daha kavurun. Kaynar suyu. şekeri. bulyonu ekleyin (bulyon koymayacaksanız. tuz ekleyin) ocağın altını kısın ve 25-30 dk. bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. & Bezelyeyi taze değilde. dondurulmuş olarak kullanacaksanız. ilk önce 1-2 dk. kaynatıp süzün. Bu şekilde. buzluk kokusu gitmiş olur. & Tariflerde. orta boy havuç. patates gibi tanımlamalardan çok hoşlanmıyorum. Orta boy biraz göreceli bir kavram bana göre :) Bu nedenle. Havuçlu Kek'te olduğu gibi. sebzeleri hazırladıktan sonra su bardağı ile ölçtüm. ALINTIDIR.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.