Tepside Güveç Tarifi(Resimli Anlatım) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tepside Güveç Tarifi(Resimli Anlatım)Güveç nasıl yapılır? Tepside güveç tarifi Malzemeler: 500 gr güveçlik et 2 kilo domates 1 kgpatlıcan 750 gr sivribiber 1 baş sarımsağın tamamı tuz biber kırmızı pul biber(acı sevenler için) 1 paket (250 gr) margarin Bu güveç tepside yapılıyor Fırına sığabilecek büyüklükte bir tepsinin en altına domateslerin yarısı küçük küçük doğranır ve tepsinin altı tamamen domates ile döşenir(Yemek piştiğinde sebzeler kendi suyunu bıraktığı için oldukça sulu bir yemek olacağından tepsinin biraz derin olmasında fayda vardır) Domateslerin üzerine sivri ya da çarliston biberlerin yarısı doğranır Biberlerin üzerine alacasoyulmuş olan patlıcanların yarısı doğranır Patlıcanların üzerine etin tamamı döşenir Soyulmuş bir baş sarımsağın yarısı doğranmadan bütün dişler halinde etlerin arasına yerleştirilir Margarinin yarısı küçük parçalar halinde etin arasına serpiştirilir Etin üzerine sırasıyla önce domatesin kalanı ardından biberin kalanı ve en üste de patlıcanın kalanı doğranır Sarımsağın kalan dişleri bütün halde ve margarinin kalan kısmı küçük parçalar halinde patlıcanın üzerine dağıtılır Tuz karabiber ve isteğe bağlı kırmızı pul biber eklenir Hiç su eklenmeden ocağa konulur 1 saat ocakta pişirilir (Su konulmasına gerek yoktur Sebzeler kendi suyunu bıraktığı için güveç piştiğinde sulu olacaktır) Bir saat sonunda tepsi 175C'deki fırına konulur(üstünü kapamayınız)ve 15 saat burada üzeri yanana kadar pişirilir Üzeri yanınca fırından çıkarılır ve sıcak sıcak yanında pilav ile servis edilir Afiyet olsun Alıntı |
|