ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tepside Güveç Tarifi(Resimli Anlatım) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=572937)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:53 PM

Tepside Güveç Tarifi(Resimli Anlatım)
 


Güveç nasıl yapılır?
Tepside güveç tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:

500 gr. güveçlik et

2 kilo domates
1 kg.patlıcan
750 gr. sivribiber

1 baş sarımsağın tamamı
tuz
biber
kırmızı pul biber(acı sevenler için)
1 paket (250 gr.) margarin


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Bu güveç tepside yapılıyor. Fırına sığabilecek büyüklükte bir tepsinin en altına domateslerin yarısı küçük küçük doğranır ve tepsinin altı tamamen domates ile döşenir.(Yemek piştiğinde sebzeler kendi suyunu bıraktığı için oldukça sulu bir yemek olacağından tepsinin biraz derin olmasında fayda vardır)

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Domateslerin üzerine sivri ya da çarliston biberlerin yarısı doğranır.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Biberlerin üzerine alacasoyulmuş olan patlıcanların yarısı doğranır.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Patlıcanların üzerine etin tamamı döşenir. Soyulmuş bir baş sarımsağın yarısı doğranmadan bütün dişler halinde etlerin arasına yerleştirilir. Margarinin yarısı küçük parçalar halinde etin arasına serpiştirilir.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Etin üzerine sırasıyla önce domatesin kalanı ardından biberin kalanı ve en üste de patlıcanın kalanı doğranır. Sarımsağın kalan dişleri bütün halde ve margarinin kalan kısmı küçük parçalar halinde patlıcanın üzerine dağıtılır. Tuz karabiber ve isteğe bağlı kırmızı pul biber eklenir. Hiç su eklenmeden ocağa konulur. 1 saat ocakta pişirilir (Su konulmasına gerek yoktur. Sebzeler kendi suyunu bıraktığı için güveç piştiğinde sulu olacaktır.) Bir saat sonunda tepsi 175C'deki fırına konulur(üstünü kapamayınız)ve 1.5 saat burada üzeri yanana kadar pişirilir. Üzeri yanınca fırından çıkarılır ve sıcak sıcak yanında pilav ile servis edilir.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Afiyet olsun

Alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.