Etli Enginar Dolması Tarifi(Resimli) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Enginar Dolması Tarifi(Resimli)![]() Malzemeler: - 1-2 tane küçük enginar İÇ İÇİN: - 100-150gr kıyma- 1 soğan - 3-4 çorba kaşığı pirinç - yarım çorba kaşığı domates salçası - yarım çorba kaşığı biber salçası (arzuya göre) - maydanoz dereotu- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi - tuz karabiber ve pulbiber1- Soğanı rendeleyin maydanoz ve dereotunu ince doğrayın Bütün iç malzemesini karıştırın Eğer iç çok sert veya yağsızsa 1-2 çorba kaşığı yağ veya su ekleyebilirsiniz![]() 2- Enginarın sapını kesin eger alt yaprakları çok sertse koparabilirsiniz İçini iyice yıkayın Yaprakların dışından başlayarak aralarına kıymalı içi doldurun Tencerenin içine oturtun Yarısına kadar su ile doldurun 35-40 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin![]() ![]() Alıntı |
|
|
|