![]() |
Etli Enginar Dolması Tarifi(Resimli)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: - 1-2 tane küçük enginar İÇ İÇİN: - 100-150gr. kıyma - 1 soğan - 3-4 çorba kaşığı pirinç - yarım çorba kaşığı domates salçası - yarım çorba kaşığı biber salçası (arzuya göre) - maydanoz. dereotu - 1 tatlı kaşığı nar ekşisi - tuz. karabiber ve pulbiber 1- Soğanı rendeleyin. maydanoz ve dereotunu ince doğrayın. Bütün iç malzemesini karıştırın. Eğer iç çok sert veya yağsızsa 1-2 çorba kaşığı yağ veya su ekleyebilirsiniz. 2- Enginarın sapını kesin. eger alt yaprakları çok sertse koparabilirsiniz. İçini iyice yıkayın. Yaprakların dışından başlayarak aralarına kıymalı içi doldurun. Tencerenin içine oturtun. Yarısına kadar su ile doldurun. 35-40 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.