Patates Tatlısı Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Tatlısı TarifiPatates tatlısı Malzemeler: 6 kişilik 125 gram margarin 2 adet haşlanmış patates 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya aldığı kadar un 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz 1 tatlı kaşığı tarçın şerbeti için: 1 su bardağı su bir buçuk su bardağı tozşeker 1 çorba kaşığı limon suyu margarini eritip soğutun Haşlanıp ezilmiş patates yumurta kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın Üzerine azar azar elenmiş un ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açın Dövülmüş ceviz ve tarçını karıştırıp açılan hamurların üzerine koyun Büzdürerek kapatın ve elinizle yuvarlayın Yağlanmış tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin Üzerine soğuk şerbeti gezdirip arzunuza göre süsledikten sonra servis yapın |
|