![]() |
Havuç Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havuç Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)![]() Havuç tatlısı Malzemeler: Yaklaşık yarık kg ![]() 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı kıyılmış ceviz 4-5 tane betibör büsküvi 1 paket krem şanti+1;5 çay bardağı süt Yapılışı: Havuçların kabuklarını sıyırıp rendeliyoruz ![]() ![]() ![]() Havuçları suyunu çekene kadar yaklaşık 7-8 dakika pişiriyoruz ![]() ![]() Pişirip soguttuğumuz havuçlara elimizle ufaladığımız büsküvileri ve dövülmüş fındıkları ekliyoruz ![]() ![]() Malzemelerin hepsini karıştırıyoruz ![]() ![]() Çok büyük olmayan bir borcama yayıyoruz ![]() ![]() 15 çay bardağı sütle hazırladığımız krem şantiyi havuçların üzerine yayıyoruz ![]() ![]() Talıyı dolapta 2-3 saat dinlendirip iyice soğuttuktan sonra dilimleyip servis yapıyoruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|