ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Havuç Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571650)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 09:54 PM

Havuç Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Havuç tatlısı
Malzemeler:
Yaklaşık yarık kg. havuç
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
4-5 tane betibör büsküvi
1 paket krem şanti+1;5 çay bardağı süt

Yapılışı:
Havuçların kabuklarını sıyırıp rendeliyoruz.Rendelediğimiz havuçları 1 bardak şekerle birlikte pişiriyoruz.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Havuçları suyunu çekene kadar yaklaşık 7-8 dakika pişiriyoruz.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Pişirip soguttuğumuz havuçlara elimizle ufaladığımız büsküvileri ve dövülmüş fındıkları ekliyoruz.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemelerin hepsini karıştırıyoruz.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Çok büyük olmayan bir borcama yayıyoruz.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


15 çay bardağı sütle hazırladığımız krem şantiyi havuçların üzerine yayıyoruz.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Talıyı dolapta 2-3 saat dinlendirip iyice soğuttuktan sonra dilimleyip servis yapıyoruz.Afiyet olsun
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.