![]() |
Havuç Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Havuç tatlısı Malzemeler: Yaklaşık yarık kg. havuç 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı kıyılmış ceviz 4-5 tane betibör büsküvi 1 paket krem şanti+1;5 çay bardağı süt Yapılışı: Havuçların kabuklarını sıyırıp rendeliyoruz.Rendelediğimiz havuçları 1 bardak şekerle birlikte pişiriyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Havuçları suyunu çekene kadar yaklaşık 7-8 dakika pişiriyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Pişirip soguttuğumuz havuçlara elimizle ufaladığımız büsküvileri ve dövülmüş fındıkları ekliyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemelerin hepsini karıştırıyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Çok büyük olmayan bir borcama yayıyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 15 çay bardağı sütle hazırladığımız krem şantiyi havuçların üzerine yayıyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Talıyı dolapta 2-3 saat dinlendirip iyice soğuttuktan sonra dilimleyip servis yapıyoruz.Afiyet olsun http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.