Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balparmak, tarifi, tatlısı, yapılışı

Balparmak Tatlısı Tarifi - Balparmak Tatlısı Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balparmak Tatlısı Tarifi - Balparmak Tatlısı Yapılışı





Balparmak Tatlısı Tarifi - Balparmak Tatlısı Yapılışı - Balparmak Tatlısı Nasıl Yapılır?


]Malzemeler :



2 yumurta

Yarım su bardağı tozşeker

1 paket yumuşamış margarin

15 paket kabartma tozu

45 su bardağı un

Yarım kase irmik


Şerbeti için :


35 su bardağı şeker

35 su bardağı su

1/4 limon suyu


Yapılışı :

- Hamur yoğuracağımız kabın içine yumurtaları oda sıcaklığında erimiş margarini şekeri ilave edip yoğuralım
- Unu ve kabartma tozunu ilave ederek özlü bir hamur yoğuralım

- Hamurdan parmak inceliğinde 5'er cm lik çubuklar yapalım

- Hamurları irmiğin içinde yuvarlayarak yağlanmış fırın kabına dizelim


- Isıtılmış 190 derece ısılı fırında hamurların altı üstü pembeleşene kadar pişirelim

- Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.