|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
balparmak, tarifi, tatlısı, yapılışı |
![]() |
Balparmak Tatlısı Tarifi - Balparmak Tatlısı Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balparmak Tatlısı Tarifi - Balparmak Tatlısı YapılışıBalparmak Tatlısı Tarifi - Balparmak Tatlısı Yapılışı - Balparmak Tatlısı Nasıl Yapılır? ]Malzemeler : 2 yumurta Yarım su bardağı tozşeker 1 paket yumuşamış margarin 1 ![]() 4 ![]() Yarım kase irmik Şerbeti için : 3 ![]() 3 ![]() 1/4 limon suyu Yapılışı : - Hamur yoğuracağımız kabın içine yumurtaları ![]() ![]() ![]() - Unu ve kabartma tozunu ilave ederek özlü bir hamur yoğuralım ![]() - Hamurdan parmak inceliğinde 5'er cm ![]() ![]() - Hamurları irmiğin içinde yuvarlayarak yağlanmış fırın kabına dizelim ![]() - Isıtılmış 190 derece ısılı fırında hamurların altı üstü pembeleşene kadar pişirelim ![]() - Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|