![]() |
Balparmak Tatlısı Tarifi - Balparmak Tatlısı Yapılışı
Balparmak Tatlısı Tarifi - Balparmak Tatlısı Yapılışı - Balparmak Tatlısı Nasıl Yapılır? ]Malzemeler : 2 yumurta Yarım su bardağı tozşeker 1 paket yumuşamış margarin 1.5 paket kabartma tozu 4.5 su bardağı un Yarım kase irmik Şerbeti için : 3.5 su bardağı şeker 3.5 su bardağı su 1/4 limon suyu Yapılışı : - Hamur yoğuracağımız kabın içine yumurtaları. oda sıcaklığında erimiş margarini. şekeri ilave edip yoğuralım. - Unu ve kabartma tozunu ilave ederek özlü bir hamur yoğuralım. - Hamurdan parmak inceliğinde 5'er cm. lik çubuklar yapalım. - Hamurları irmiğin içinde yuvarlayarak yağlanmış fırın kabına dizelim. - Isıtılmış 190 derece ısılı fırında hamurların altı üstü pembeleşene kadar pişirelim. - Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.