Fırında Kayısı Tatlısı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Kayısı TatlısıFırında Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır?-Fırında Kayısı Tatlısı Tarifi-Fırında Kayısı Tatlısı Yapılışı Malzemeler;500 gram kuru kayısı 2 su bardağı ince dövülmüş ceviz içi 50-100 gram tereyağı Şerbeti içi;2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker Yapılışı;Kayısıları iyice yıkanıp ve bol suda yumuşayıncaya kadar 1 saat bekletilip süzülürOrtaları yarılan kayısıların içine hazırlanmış olan ceviz içinden birer çay kaşığı koyulup bastırılarak kayısılar kapanır kayısılar tepsiye aralarında fazla boşluk bırakılmadan yerleştirilirÜzerine kalan ceviz içi serpilip fındık büyüklüğünde doğranmış teryağı koyulur ve sıcak fırında kayısıların üzeri pembeleşinceye kadar 15-20 dakika kadar kızartılırDiğer taraftan su ve toz şeker bir tencerede kısık ateşte şeker iyice eriyinceye ve hafif muhallebi kıvamına gelinceye kadar 7-8 dakika kaynatılırOcaktan alınıp ılık hale gelmesi beklenirŞerbet fırından alınan sıcak kayısıların üzerine gezdirilirTatlı fırında 10-15 dakika daha bekletilirkayısıların suyunun reçel kıvamına gelmesi yeterli olacaktırSoğuyunca servise sunulurAfiyet olsun Şahrap SOYSAL hanımdan |
|