![]() |
Fırında Kayısı Tatlısı
Fırında Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır?-Fırında Kayısı Tatlısı Tarifi-Fırında Kayısı Tatlısı Yapılışı Malzemeler;500 gram kuru kayısı 2 su bardağı ince dövülmüş ceviz içi 50-100 gram tereyağı Şerbeti içi;2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker Yapılışı;Kayısıları iyice yıkanıp ve bol suda yumuşayıncaya kadar 1 saat bekletilip süzülür.Ortaları yarılan kayısıların içine hazırlanmış olan ceviz içinden birer çay kaşığı koyulup bastırılarak kayısılar kapanır kayısılar tepsiye aralarında fazla boşluk bırakılmadan yerleştirilir.Üzerine kalan ceviz içi serpilip fındık büyüklüğünde doğranmış teryağı koyulur ve sıcak fırında kayısıların üzeri pembeleşinceye kadar 15-20 dakika kadar kızartılır.Diğer taraftan su ve toz şeker bir tencerede kısık ateşte şeker iyice eriyinceye ve hafif muhallebi kıvamına gelinceye kadar 7-8 dakika kaynatılır.Ocaktan alınıp ılık hale gelmesi beklenir.Şerbet fırından alınan sıcak kayısıların üzerine gezdirilir.Tatlı fırında 10-15 dakika daha bekletilir.kayısıların suyunun reçel kıvamına gelmesi yeterli olacaktır.Soğuyunca servise sunulur.Afiyet olsun Şahrap SOYSAL hanımdan |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.