![]() |
Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi (Resimli) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi (Resimli)![]() Malzemeler 250-300 gr kadayıf 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz 1 çay bardağı toz şeker Muhallebi için 1 lt süt 2 fincan un 2 fincan şeker 1 vanilya (isteğe göre damla sakızı) 1 paket kremşanti(1 su bardağı sütle üzerindeki tarife göre yapılır) Hazırlanışı Kadayıf elle ufalandıktan sonra fırında hafif pembeleşinceye kadar kavrulur ![]() ![]() Bir tencereye sütşekerun konur önce orta ateşte pişirilir muhallebi kıvam aldıktan sonra düşük ateşte bir iki dakika daha pişirilip ateşten alınır ve soğumaya bırakılır ![]() ![]() 1 bardak süt ile 1 paket kremşanti hazırlanır ![]() ![]() Büyük dikdörtgen borcamın içine kadayıfın yarısı iyice yayılır ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|