![]() |
Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi (Resimli)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 250-300 gr kadayıf 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz 1 çay bardağı toz şeker Muhallebi için 1 lt süt 2 fincan un 2 fincan şeker 1 vanilya (isteğe göre damla sakızı) 1 paket kremşanti(1 su bardağı sütle üzerindeki tarife göre yapılır) Hazırlanışı Kadayıf elle ufalandıktan sonra fırında hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.Fırından çıkarıldıktan sonra biraz soğuması beklenir içine şeker ve ceviz ilave edilip harmanlanır 2 ye bölünür. Bir tencereye sütşekerun konur önce orta ateşte pişirilir muhallebi kıvam aldıktan sonra düşük ateşte bir iki dakika daha pişirilip ateşten alınır ve soğumaya bırakılır.Soğuyunca mikserle çırpılır. 1 bardak süt ile 1 paket kremşanti hazırlanır. Muhallebi iyice soğuduktan sonra muhallebinin içine dökülür karışım iyice çırpılır. Büyük dikdörtgen borcamın içine kadayıfın yarısı iyice yayılır.Üzerine muhallebinin tamamı dökülür üzerine tekrar kalan kadayıf serpilir.Buz dolabında bir gün dinlendirilir.Afiyet olsun http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.