Midye Tatlısı / Midye Baklavası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Midye Tatlısı / Midye Baklavası Tarifi![]() Hamur malzemeleri
![]() Midye tatlısı nasıl yapılır?
15 dakika kadar dinlendirin (Benim size tavsiyem bu tatlıyı yaparken 12 bezeye ayırın O şekilde eminim çok daha gevrek olacaktır Bezeler büyük olduğu için benim istediğim kadar gevrek olmadı)Dinlendirme sonunda hafif nişasta serperek bezeleri tek tek tabak büyüklüğünde açın ![]() Aralarına nişasta serperek üstüste koyun En üste nişasta serpmeyin![]() Merdane yardımıyla büyütebildiğiniz kadar büyütün ![]() Uç kısmından başlayıp sıkıca rulo yapın ![]() Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesin ![]() ![]() Her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın Çok kalın olmamalı![]() Ortasına bir parça ceviz koyup bastırmadan kapatın (yumurta sürmeye bastırmaya gerek yok açılmıyor )Bütün parçalar bitince tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin ![]() 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar kızartın ![]() Şurubu hazırlayın Ne çok cıvık ne de koyu kıvamlı olmayacak![]() Şurubu sıcağa yakın ılık olunca soğuyan tatlının üzerine dökün ![]() 4-5 saat sonra tatlınız servise hazır ![]() |
|
|
|