![]() |
Midye Tatlısı / Midye Baklavası Tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hamur malzemeleri
Midye tatlısı nasıl yapılır?
Dinlendirme sonunda hafif nişasta serperek bezeleri tek tek tabak büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek üstüste koyun. En üste nişasta serpmeyin. Merdane yardımıyla büyütebildiğiniz kadar büyütün. Uç kısmından başlayıp sıkıca rulo yapın. Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın. Çok kalın olmamalı. Ortasına bir parça ceviz koyup bastırmadan kapatın. (yumurta sürmeye bastırmaya gerek yok açılmıyor.) Bütün parçalar bitince tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin. 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar kızartın. Şurubu hazırlayın. Ne çok cıvık ne de koyu kıvamlı olmayacak. Şurubu sıcağa yakın ılık olunca soğuyan tatlının üzerine dökün. 4-5 saat sonra tatlınız servise hazır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.