Lokma Tatlısı Resimli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lokma Tatlısı ResimliLokma Tatlısı Nasıl Yapılır?-Lokma Tatlısı Tarifi-Lokma Tatlısı Yapılışı Malzemeler *250gr un(1 bardak) *Bir fiske tuz *5 5gr kuru maya (hazır pakette instant mayada olur)*1 adet yumurta *yarım bardak su *yarım bardak kızartmak için sıvı yağ ŞERBETİ İÇİN *2 5 Bardak toz şeker*2 5 bardak su*1 tatlı kaşığı limon suyu HAZIRLANIŞI *Şekerin 1 tatlı kaşığını ayırıp kalan şekeri ve suyu tencereye koyup 5 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın soğumaya bırakın![]() *Diğer yanda unu geniş bir kaba eledikten sonra tuz ekleyip ortasını açın ![]() *Oluşan havuza mayayı 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım bardak bardak su (ılık olacak)ile ezin ![]() *biraz un serpip ılık ortamda maya kabarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin![]() *unun tekrar ortasını açıp yumurtayı kıtın Göz kararı veya yarım bardak daha su ekleyip çok yumuşak bir hamur hazırlayın![]() *Avuç içi ile döve döve ele yapışmaz hale gelene dek yaklaşık 7-8 dakika yoğurun ![]() *Isıyıyı koruyarak 40-45 dakika mayalandırın ![]() *Hamurdan sol avuca sığacak kadar alıp baş ve işaret parmaklarını hafifçe aralık bırakarak büküp yumruğu sıkın isterseniz ortasını delebilirsiniz parmağınızla![]() *Kızgın sıvı yağa atın ve pembeleşen lokmaları delikli kepçe ile yağdan çıkarığ soğuk şerbete koyun![]() *Şerbette çok bekletmeyin hamurlaşır yoksa ![]() *** hamuru elinize yapışmadan kızgın yağa akrtarmak için sıvı yağa batırılmış bir tatlı kaşığı ile elinizden çıkan hamuru koparabilirsiniz*** ![]() ![]()
|
|
|
|