ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Lokma Tatlısı Resimli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571471)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:24 PM

Lokma Tatlısı Resimli
 


Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır?-Lokma Tatlısı Tarifi-Lokma Tatlısı Yapılışı

Malzemeler
*250gr un(1 bardak)
*Bir fiske tuz
*5.5gr kuru maya (hazır pakette instant mayada olur)
*1 adet yumurta
*yarım bardak su
*yarım bardak kızartmak için sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN
*2.5 Bardak toz şeker
*2.5 bardak su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
*Şekerin 1 tatlı kaşığını ayırıp.kalan şekeri ve suyu tencereye koyup 5 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin.Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın soğumaya bırakın.
*Diğer yanda unu geniş bir kaba eledikten sonra tuz ekleyip ortasını açın.
*Oluşan havuza mayayı 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım bardak bardak su (ılık olacak)ile ezin.
*biraz un serpip.ılık ortamda maya kabarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.
*unun tekrar ortasını açıp.yumurtayı kıtın.Göz kararı veya yarım bardak daha su ekleyip çok yumuşak bir hamur hazırlayın.
*Avuç içi ile döve döve ele yapışmaz hale gelene dek yaklaşık 7-8 dakika yoğurun.
*Isıyıyı koruyarak 40-45 dakika mayalandırın.
*Hamurdan sol avuca sığacak kadar alıp.baş ve işaret parmaklarını hafifçe aralık bırakarak büküp yumruğu sıkın isterseniz ortasını delebilirsiniz parmağınızla.
*Kızgın sıvı yağa atın ve pembeleşen lokmaları delikli kepçe ile yağdan çıkarığ.soğuk şerbete koyun.
*Şerbette çok bekletmeyin hamurlaşır yoksa.
*** hamuru elinize yapışmadan kızgın yağa akrtarmak için sıvı yağa batırılmış bir tatlı kaşığı ile elinizden çıkan hamuru koparabilirsiniz***


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.