![]() |
Lokma Tatlısı Resimli
Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır?-Lokma Tatlısı Tarifi-Lokma Tatlısı Yapılışı Malzemeler *250gr un(1 bardak) *Bir fiske tuz *5.5gr kuru maya (hazır pakette instant mayada olur) *1 adet yumurta *yarım bardak su *yarım bardak kızartmak için sıvı yağ ŞERBETİ İÇİN *2.5 Bardak toz şeker *2.5 bardak su *1 tatlı kaşığı limon suyu HAZIRLANIŞI *Şekerin 1 tatlı kaşığını ayırıp.kalan şekeri ve suyu tencereye koyup 5 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin.Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın soğumaya bırakın. *Diğer yanda unu geniş bir kaba eledikten sonra tuz ekleyip ortasını açın. *Oluşan havuza mayayı 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım bardak bardak su (ılık olacak)ile ezin. *biraz un serpip.ılık ortamda maya kabarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin. *unun tekrar ortasını açıp.yumurtayı kıtın.Göz kararı veya yarım bardak daha su ekleyip çok yumuşak bir hamur hazırlayın. *Avuç içi ile döve döve ele yapışmaz hale gelene dek yaklaşık 7-8 dakika yoğurun. *Isıyıyı koruyarak 40-45 dakika mayalandırın. *Hamurdan sol avuca sığacak kadar alıp.baş ve işaret parmaklarını hafifçe aralık bırakarak büküp yumruğu sıkın isterseniz ortasını delebilirsiniz parmağınızla. *Kızgın sıvı yağa atın ve pembeleşen lokmaları delikli kepçe ile yağdan çıkarığ.soğuk şerbete koyun. *Şerbette çok bekletmeyin hamurlaşır yoksa. *** hamuru elinize yapışmadan kızgın yağa akrtarmak için sıvı yağa batırılmış bir tatlı kaşığı ile elinizden çıkan hamuru koparabilirsiniz*** http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.