Büzgülü Pileli Tatlı Tarifi - Büzgülü Pileli Tatlı Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Büzgülü Pileli Tatlı Tarifi - Büzgülü Pileli Tatlı YapılışıBüzgülü Pileli Tatlı Tarifi - Büzgülü Pileli Tatlı Yapılışı - Büzgülü Pileli Tatlı Nasıl Yapılır? Malzemeleri 1 yumurta 1 kilogram un 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı eritilmiş margarin 2 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı karbonat 250 gram dövülmüş ceviz Üzeri İçin 250 gram tereyağı Şerbeti İçin 5 su bardağı şeker üç buçuk bardak su yarım limon suyu Hazırlanışı - Unu eleyip ortasını açın Yumurta zeytinyağı margarin karbonat sirke ilave ettikten sonra su ve süt karışımı ile yoğurun - Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde üzerini örtüp bir saat dinlendirin - Limon büyüklüğünde bezelere ayırın ve oklava ile tek tek yufka büyüklüğünde açın - Üzerine ceviz serpin oklavaya sarın ve hafifçe büzdürdükten sonra oklavayı çekin - Tepsinin ortasına yerleştirin Diğer hamurlara da aynı işlem yapın Tepsinin içine bir spiral şeklinde yerleştirin - Tereyağını tavada kızdırın ve üzerine gezdirin 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin - Tepsi ılık şerbet sıcak olmalıdır Tepsi soğumaya başladığında üzerine şerbet dökün ve üzerini örtün En az 4 saat beklettikten sonra istediğiniz şekilde süsleyin ve servis yapın Not : Şekerle suyu 15 dakika kaynatın ve limon suyu ilave ederek ateşten alın |
|