Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ait, erzincan, gasefe, tatlısı, yöresine

Erzincan Yöresine Ait Gasefe Tatlısı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erzincan Yöresine Ait Gasefe Tatlısı





Gasefe



Malzemeler :

1/2 kg kayısı kurusu (yarma)

2-3 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi


Hazırlanışı : Kayısı kurusu bol su ile yıkanıp temizlenir Bir tencerede üzerini örtecek kadar su konur kayısı kuruları yumuşayıncaya kadar pişirilir Ateşten alınarak dinlenmeye bırakılır Dinlenen kaysı süzgeçten süzülür servis tabağına alınır Üzerine toz şeker dökülür ve tavada kızdırılmış tereyağı gezdirilir iri kıyılmış cevizler üzerine serpildikten sonra servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.