ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Erzincan Yöresine Ait Gasefe Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571448)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:28 PM

Erzincan Yöresine Ait Gasefe Tatlısı
 


Gasefe



Malzemeler :

1/2 kg. kayısı kurusu (yarma)

2-3 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi


Hazırlanışı : Kayısı kurusu bol su ile yıkanıp temizlenir. Bir tencerede üzerini örtecek kadar su konur kayısı kuruları yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ateşten alınarak dinlenmeye bırakılır. Dinlenen kaysı süzgeçten süzülür servis tabağına alınır. Üzerine toz şeker dökülür ve tavada kızdırılmış tereyağı gezdirilir iri kıyılmış cevizler üzerine serpildikten sonra servis yapılır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.