Milföyden Kolay Baklava Tarifi - Milföyden Kolay Baklava Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföyden Kolay Baklava Tarifi - Milföyden Kolay Baklava YapılışıMilföyden Kolay Baklava Tarifi - Milföyden Kolay Baklava Yapılışı - Milföyden Kolay Baklava Nasıl Yapılır? Malzemeler: 10 adet milföy hamuru 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı 100 gram tereyağı Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker 15 su bardağı su Yarım limonun suyu Hazırlanışı 1 Şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu tencerede karıştırın![]() 2 Kaynayıncaya kadar pişirip ocaktan aldıktan sonra limon suyunu ekleyin![]() 3 Şerbetin ılınması için bekletin![]() 4 Tereyağını kısık ateşte eritin![]() 5 5 adet milföy hamurunu üst üste dizin![]() 6 Elinizle bastırarak ya da merdaneyle yardımıyla orta boy fırın tepsisi büyüklüğünde açın![]() 7 Tepsiye açtığınız milföy hamurunu yerleştirin![]() 8 Üzerine çekilmiş antep fıstığını serpiştirin![]() 9 Fıstıkların üzerine elinizle bastırarak hamura yapışmasını sağlayın![]() 10 Kalan 5 milföy hamurunu aynı şekilde açın![]() 11 Fıstıkların üzerine dikkatlice yerleştirin![]() 12 Erittiğiniz tereyağını milföy hamurlarının üzerine dökün![]() 13 Buzdolabında 30 dakika dinlendirin![]() 14 Dolaptan çıkardığınız milföy hamurlarını baklava şeklinde kesin![]() 15 Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin![]() 16 Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine ılık şerbeti dökün![]() 17 Baklava şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın![]()
|
|
|
|