ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Milföyden Kolay Baklava Tarifi - Milföyden Kolay Baklava Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571401)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:35 PM

Milföyden Kolay Baklava Tarifi - Milföyden Kolay Baklava Yapılışı
 


Milföyden Kolay Baklava Tarifi - Milföyden Kolay Baklava Yapılışı - Milföyden Kolay Baklava Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

10 adet milföy hamuru
1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
100 gram tereyağı

Şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker
15 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı

1. Şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu tencerede karıştırın.
2. Kaynayıncaya kadar pişirip ocaktan aldıktan sonra limon suyunu ekleyin.
3. Şerbetin ılınması için bekletin.
4. Tereyağını kısık ateşte eritin.
5. 5 adet milföy hamurunu üst üste dizin.
6. Elinizle bastırarak ya da merdaneyle yardımıyla orta boy fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
7. Tepsiye açtığınız milföy hamurunu yerleştirin.
8. Üzerine çekilmiş antep fıstığını serpiştirin.
9. Fıstıkların üzerine elinizle bastırarak hamura yapışmasını sağlayın.
10. Kalan 5 milföy hamurunu aynı şekilde açın.
11. Fıstıkların üzerine dikkatlice yerleştirin.
12. Erittiğiniz tereyağını milföy hamurlarının üzerine dökün.
13. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
14. Dolaptan çıkardığınız milföy hamurlarını baklava şeklinde kesin.
15. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
16. Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine ılık şerbeti dökün.
17. Baklava şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.