![]() |
Milföyden Kolay Baklava Tarifi - Milföyden Kolay Baklava Yapılışı
Milföyden Kolay Baklava Tarifi - Milföyden Kolay Baklava Yapılışı - Milföyden Kolay Baklava Nasıl Yapılır? Malzemeler: 10 adet milföy hamuru 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı 100 gram tereyağı Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker 15 su bardağı su Yarım limonun suyu Hazırlanışı 1. Şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu tencerede karıştırın. 2. Kaynayıncaya kadar pişirip ocaktan aldıktan sonra limon suyunu ekleyin. 3. Şerbetin ılınması için bekletin. 4. Tereyağını kısık ateşte eritin. 5. 5 adet milföy hamurunu üst üste dizin. 6. Elinizle bastırarak ya da merdaneyle yardımıyla orta boy fırın tepsisi büyüklüğünde açın. 7. Tepsiye açtığınız milföy hamurunu yerleştirin. 8. Üzerine çekilmiş antep fıstığını serpiştirin. 9. Fıstıkların üzerine elinizle bastırarak hamura yapışmasını sağlayın. 10. Kalan 5 milföy hamurunu aynı şekilde açın. 11. Fıstıkların üzerine dikkatlice yerleştirin. 12. Erittiğiniz tereyağını milföy hamurlarının üzerine dökün. 13. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. 14. Dolaptan çıkardığınız milföy hamurlarını baklava şeklinde kesin. 15. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. 16. Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine ılık şerbeti dökün. 17. Baklava şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.