Vişneli Baklava Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Baklava TarifiVişneli baklava tarifi - Vişneli baklava yapılışı - Vişneli baklava Vişneli baklava 10 adet baklava yufkası (260 gram) Konserve veya dondurulmuş vişne İrmik kaymağı 200 gram tereyağı (Urfa tereyağı) Şerbet için: 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı+1 çorba kaşığı su 1 çay kaşığı limon suyuYapılışı 1- Şerbet için tozşeker ve suyu toz¬şeker eriyene dek kaynatın Limon suyu ilave edip 2 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın![]() 2- Baklava için yufkaları üst üste yer¬leştirip 12'şercm'lik kareler halinde kesin Kare şeklindeki yufkaların orta¬larına 3eradet vişne ve irmik kaymağı koyun Rulo şeklinde sarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında yakla¬şık 35-50 dakika pişirin Fazla yağını süzdürüp sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti gezdirin Baklava şerbeti çekince servis yapın![]() Not: Vişne suyunu bırakan bir meyve olduğundan konserve ya da dondurulmuş vişne kullanmanızı tavsiye ederiz Vişneyi kullanmadan önce iyice suyunu süzdürünİrmik kaymağı için: 1 çay bardağı irmik ve 200 ml sütü kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana dek pişirin![]() Alıntı
|
|
|
|