ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Vişneli Baklava Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571386)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:38 PM

Vişneli Baklava Tarifi
 


Vişneli baklava tarifi - Vişneli baklava yapılışı - Vişneli baklava


Vişneli baklava

10 adet baklava yufkası (260 gram)
Konserve veya dondurulmuş vişne
İrmik kaymağı
200 gram tereyağı (Urfa tereyağı)

Şerbet için: 1 su bardağı tozşeker. 1 su bardağı+1 çorba kaşığı su. 1 çay kaşığı limon suyu


Yapılışı

1- Şerbet için tozşeker ve suyu. toz¬şeker eriyene dek kaynatın. Limon suyu ilave edip. 2 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2- Baklava için yufkaları üst üste yer¬leştirip. 12'şercm'lik kareler halinde kesin. Kare şeklindeki yufkaların orta¬larına 3eradet vişne ve irmik kaymağı koyun. Rulo şeklinde sarıp. yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip. önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında yakla¬şık 35-50 dakika pişirin. Fazla yağını süzdürüp. sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Baklava şerbeti çekince servis yapın.

Not: Vişne. suyunu bırakan bir meyve olduğundan. konserve ya da dondurulmuş vişne kullanmanızı tavsiye ederiz. Vişneyi kullanmadan önce iyice suyunu süzdürün

İrmik kaymağı için: 1 çay bardağı irmik ve 200 ml sütü. kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana dek pişirin.



Alıntı.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.