![]() |
Vişneli Baklava Tarifi
Vişneli baklava tarifi - Vişneli baklava yapılışı - Vişneli baklava Vişneli baklava 10 adet baklava yufkası (260 gram) Konserve veya dondurulmuş vişne İrmik kaymağı 200 gram tereyağı (Urfa tereyağı) Şerbet için: 1 su bardağı tozşeker. 1 su bardağı+1 çorba kaşığı su. 1 çay kaşığı limon suyu Yapılışı 1- Şerbet için tozşeker ve suyu. toz¬şeker eriyene dek kaynatın. Limon suyu ilave edip. 2 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 2- Baklava için yufkaları üst üste yer¬leştirip. 12'şercm'lik kareler halinde kesin. Kare şeklindeki yufkaların orta¬larına 3eradet vişne ve irmik kaymağı koyun. Rulo şeklinde sarıp. yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip. önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında yakla¬şık 35-50 dakika pişirin. Fazla yağını süzdürüp. sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Baklava şerbeti çekince servis yapın. Not: Vişne. suyunu bırakan bir meyve olduğundan. konserve ya da dondurulmuş vişne kullanmanızı tavsiye ederiz. Vişneyi kullanmadan önce iyice suyunu süzdürün İrmik kaymağı için: 1 çay bardağı irmik ve 200 ml sütü. kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Alıntı. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.