|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| dondurmalı, hurmalı, resimli, tarifidondurmalı, tatlı, yapılışı |
Dondurmalı Hurmalı Tatlı Tarifi-Dondurmalı Hurmalı Tatlı Yapılışı (Resimli) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dondurmalı Hurmalı Tatlı Tarifi-Dondurmalı Hurmalı Tatlı Yapılışı (Resimli)Dondurmalı Hurmalı Tatlı Nasıl Yapılır?-Dondurmalı Hurmalı Tatlı Tarifi-Dondurmalı Hurmalı Tatlı Yapılışı Malzemeler 400 g Bağdat hurması 3 yemek kaşığı tereyağı (20 g) 50 g iç ceviz (1 kahve fincanı) tarçın 1 su bardağı irmik (150 g) 1 çorba kaşığı tepeleme un (25-30 g) 1 çorba kaşığı sıvı yağ (10 ml) 1 tatlı kaşığı vanilya (5 g) 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (5 g) Carte d’Or Halis Kaymak Tadında (2 top)![]() Hazırlanışı 400 g Bağdat hurması’nın çekirdeklerini çıkartıp ince doğrayın 1 yemek kaşığı tereyağını tavaya koyun Eriyince hurmaları ilave edip çevirin İç cevizi robottan geçirip hurmalara tarçın ile birlikte ekleyin Ateşten alıp ılınmaya bırakın Karıştırma kabına irmik un 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı sıvı yağ vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun Yoğururken azar azar 1 fincan suyu ilave edin Hamur kulak memesi kıvamına gelince 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın Tezgâhın üstünü sıvı yağ ile yağlayıp dinlenen hamuru yayın İrmikli hamuru bir parmak kalınlığında ve 10-12 cm büyüklüğünde açın ve kenarlarını tam dikdörtgen olacak şekilde düzeltin Hazırladığınız hurmalı içi uzunlamasına hamurun orta yerine gelecek şekilde ve şerit halinde boylu boyunca yayın Hamurun uzun kenarlarından başlayarak rulo yapın 2-3 parmak eninde dilimleyin Yağlı kâğıt yaydığınız fırın tepsinize aralıklı olarak dizin Önceden 180ºC’de ısıttığınız fırınınızda üstleri kızarana kadar 20-25 dakika pişirip ılınmaya bırakın İsteğe göre çikolatalı sos ile süsleyerek Carte d’Or Halis Kaymak Tadında ile servis yapın![]()
|
|
|
|