![]() |
Dondurmalı Hurmalı Tatlı Tarifi-Dondurmalı Hurmalı Tatlı Yapılışı (Resimli)
Dondurmalı Hurmalı Tatlı Nasıl Yapılır?-Dondurmalı Hurmalı Tatlı Tarifi-Dondurmalı Hurmalı Tatlı Yapılışı Malzemeler 400 g Bağdat hurması. 3 yemek kaşığı tereyağı (20 g). 50 g iç ceviz (1 kahve fincanı). tarçın. 1 su bardağı irmik (150 g). 1 çorba kaşığı tepeleme un (25-30 g). 1 çorba kaşığı sıvı yağ (10 ml). 1 tatlı kaşığı vanilya (5 g). 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (5 g). Carte d’Or Halis Kaymak Tadında (2 top). Hazırlanışı 400 g Bağdat hurması’nın çekirdeklerini çıkartıp ince doğrayın. 1 yemek kaşığı tereyağını tavaya koyun. Eriyince hurmaları ilave edip çevirin. İç cevizi robottan geçirip. hurmalara tarçın ile birlikte ekleyin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın. Karıştırma kabına irmik. un. 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı. sıvı yağ. vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Yoğururken azar azar 1 fincan suyu ilave edin. Hamur kulak memesi kıvamına gelince 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Tezgâhın üstünü sıvı yağ ile yağlayıp. dinlenen hamuru yayın. İrmikli hamuru bir parmak kalınlığında ve 10-12 cm büyüklüğünde açın ve kenarlarını tam dikdörtgen olacak şekilde düzeltin. Hazırladığınız hurmalı içi uzunlamasına hamurun orta yerine gelecek şekilde ve şerit halinde boylu boyunca yayın. Hamurun uzun kenarlarından başlayarak rulo yapın. 2-3 parmak eninde dilimleyin. Yağlı kâğıt yaydığınız fırın tepsinize aralıklı olarak dizin. Önceden 180ºC’de ısıttığınız fırınınızda üstleri kızarana kadar 20-25 dakika pişirip ılınmaya bırakın. İsteğe göre çikolatalı sos ile süsleyerek Carte d’Or Halis Kaymak Tadında ile servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.