Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bamyalı, güveç, tarifi, tavuk

Bamyalı Tavuk Güveç Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bamyalı Tavuk Güveç Tarifi






Bamyalı Tavuk Güveç Malzemeler:

• 750 gram bamya
• 2 tavuk göğsü veya parçalara bölünmüş bir piliç
• 1 soğan
• 2 çorba kaşığı margarin
• 2 orta boy domates
• 1/2 tatlı kaşığı tuz
• 1/2 limonun suyu
• 2 sivri biber
• Tuz
• Karabiber
Bamyalı Tavuk Güveç Yapılışı:

Domatesleri küp küp doğrayın Bamyaların başlarını külah şeklinde keserek temizleyin İçinde iki kahve fincanı sirke bulunan 5 su bardağı kaynar suda 2 dakika haşlayın Süzüp güvece alın Bir tavaya yağı koyup kızdırın İçine doğranmış tavuk parçalarını ilave edin Kızdırıp piliçleri ekleyin 2′şer dakika kızartın Bamyaların üzerine yerleştirin Üzerine tuz karabiber domates ve halmka hhalka doğranmış soğanı ilave edip ağzını kapatın Fırında veya kısık ateş üzerinde bamyalar bırakacağı suyu çekene dek pişirin Üzerine kaynar su ilave edip piliçler yumuşayana dek 45 dakika kadar pişirmeye devam edin Sıcak servis edin


Afiyet olsun


Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.