![]() |
Bamyalı Tavuk Güveç Tarifi
Bamyalı Tavuk Güveç Malzemeler: • 750 gram bamya • 2 tavuk göğsü veya parçalara bölünmüş bir piliç • 1 soğan • 2 çorba kaşığı margarin • 2 orta boy domates • 1/2 tatlı kaşığı tuz • 1/2 limonun suyu • 2 sivri biber • Tuz • Karabiber Bamyalı Tavuk Güveç Yapılışı: Domatesleri küp küp doğrayın. Bamyaların başlarını külah şeklinde keserek temizleyin. İçinde iki kahve fincanı sirke bulunan 5 su bardağı kaynar suda 2 dakika haşlayın. Süzüp. güvece alın. Bir tavaya yağı koyup. kızdırın. İçine doğranmış tavuk parçalarını ilave edin. Kızdırıp. piliçleri ekleyin. 2′şer dakika kızartın. Bamyaların üzerine yerleştirin. Üzerine tuz. karabiber domates ve halmka hhalka doğranmış soğanı ilave edip. ağzını kapatın. Fırında veya kısık ateş üzerinde bamyalar bırakacağı suyu çekene dek pişirin. Üzerine kaynar su ilave edip. piliçler yumuşayana dek 45 dakika kadar pişirmeye devam edin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun. Alıntı. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.