Kısa Çizgi Nedir?-Kısa Çizginin Kullanımı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kısa Çizgi Nedir?-Kısa Çizginin KullanımıKısa Çizgi Nedir?-Kısa Çizginin Kullanımı
sizce titreye titreye ağlıyor Birleşik kelimeler de tek kelime gibi telâffuz edilerek heceleme buna göre yapılır ba- şöğretmen Atatürk il- kokuldayken Karaosma- noğlu’nun Kelimeler satır sonunda ve başında bir tek harf kalacak şekilde bölünmez Aşağıdaki gibi kullanımlar yanlıştır: a- rabayla u- çurtmamızın cam i- i niha- î Doğruları şöyle olacaktır: ara- bayla uçurt- mamızın ca- mii ni- haî Özel isimlerde ve rakamlarda kesme işareti satır sonuna geliyorsa ve kesme işaretinden sonraki kısmın alt satıra geçmesi gerekiyorsa bu durumda kısa çizgi kullanılmaz: Geçen yıl Ankara’ daki akrabalarımıza 1996’ da Gırtlak ünsüzü için kesme kullanılan kelimelerde kesmeli heceler satır sonuna getirilmez meş’- aleyi değil meş’a- leyi olacak kur’- adan değil kur’a- dan olacak
da yoktu gördüm ki söylüyorum geçen yıl mı kazanmış? *Özgün imlâsıyla yazılan yabancı kelimeler satır sonunda kendi dillerinin kurallarına göre bölünür
Sizinle ilgili her şeyi –gördüğüm ve bildiğim her şeyi- mutlaka yazacağım Bu çocuk –sizi temin ederim ki- ilerde büyük adam olacak
0930-1030
Sivas-Ankara arası trenle yüz yıldır 12 saatte gidiliyor Türkçe-Fransızca sözlük Ural-Altay dil grubu Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşması Soy-dil-din üçgeni 2000-2001 öğretim yılı
19-20 yaşlarında 1-7 Aralık 2000 tarihleri arasında
|
|