![]() |
Patlıcan Dolması Turşusu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Dolması Turşusu Tarifi![]() PATLICAN DOLMASI TURŞUSU 1 kg ![]() 1 Baş sarımsak 8 - 10 Dal lahana yaprağı 2 Adet havuç 2 Adet etli kırmızı biber 2 Çorba kaşığı kaya tuzu 1 Çorba kaşığı limon tuzu Sirke Su maydanoz sapı - Patlıcanlar yıkanır ![]() ![]() ![]() ![]() - Sudan çıkan patlıcanlar ![]() ![]() ![]() ![]() - Ertesi günü tuzla ovulmuş ince ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - İçi doldurulmuş patlıcanlar maydanoz saplarına sıkıca sarılarak bağlanır ![]() - Kavanoza aralarına dövülmüş sarımsak konarak ![]() ![]() - Patlıcan dolması dizilmiş kavanozun yarısına sirke diğer yarısına su konur ![]() - Sirke ve su kavanozdan ![]() ![]() ![]() - Tuzlu karışım ![]() ![]() - En üste iyi yıkanmış taş gibi bir ağırlık konur ![]() ![]() - Patlıcan dolmaları turşu suyunu çok çabuk çeker ![]() ![]() Not: Turşu yaparken mutlaka kaya tuzu kullanılmalıdır |
![]() |
![]() |
|