ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Patlıcan Dolması Turşusu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=570217)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:43 PM

Patlıcan Dolması Turşusu Tarifi
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

PATLICAN DOLMASI TURŞUSU

1 kg. küçük körpe patlıcan
1 Baş sarımsak
8 - 10 Dal lahana yaprağı
2 Adet havuç
2 Adet etli kırmızı biber
2 Çorba kaşığı kaya tuzu
1 Çorba kaşığı limon tuzu
Sirke
Su
maydanoz sapı

- Patlıcanlar yıkanır. baş kısımları kesilir. kaynamakta olan limonlu suya patlıcanlar atılır. yarım olarak haşlanır.
- Sudan çıkan patlıcanlar. tepsi gibi düz bir zemine dizilir. üzerine acısı çıkması için ağırlık konur. Bu şekilde 1 gece bekletilir.
- Ertesi günü tuzla ovulmuş ince. kıyılmış lahana. kırmızı biber. havuç. bir kaç diş sarımsak . acısı çıkmış ortası karnıyarık gibi yarılmış patlıcanlara doldurulur.
- İçi doldurulmuş patlıcanlar maydanoz saplarına sıkıca sarılarak bağlanır.
- Kavanoza aralarına dövülmüş sarımsak konarak. patlıcan dolmaları yerleştirilir.
- Patlıcan dolması dizilmiş kavanozun yarısına sirke diğer yarısına su konur.
- Sirke ve su kavanozdan. çukur bir kaba boşaltılır. üzerine kaya tuzu ve limon tuzu konur iyice karıştırılır.
- Tuzlu karışım. kavanozda bulunan patlıcanların üzerine dökülür.
- En üste iyi yıkanmış taş gibi bir ağırlık konur. kavanozun kapağı sıkıca kapatılır.
- Patlıcan dolmaları turşu suyunu çok çabuk çeker. bu yüzden turşuyu kurduktan 5 gün sonra kavanozun eksilen kısmına sirke eklenir.

Not: Turşu yaparken mutlaka kaya tuzu kullanılmalıdır



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.