![]() |
Patlıcan Dolması Turşusu Tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg PATLICAN DOLMASI TURŞUSU 1 kg. küçük körpe patlıcan 1 Baş sarımsak 8 - 10 Dal lahana yaprağı 2 Adet havuç 2 Adet etli kırmızı biber 2 Çorba kaşığı kaya tuzu 1 Çorba kaşığı limon tuzu Sirke Su maydanoz sapı - Patlıcanlar yıkanır. baş kısımları kesilir. kaynamakta olan limonlu suya patlıcanlar atılır. yarım olarak haşlanır. - Sudan çıkan patlıcanlar. tepsi gibi düz bir zemine dizilir. üzerine acısı çıkması için ağırlık konur. Bu şekilde 1 gece bekletilir. - Ertesi günü tuzla ovulmuş ince. kıyılmış lahana. kırmızı biber. havuç. bir kaç diş sarımsak . acısı çıkmış ortası karnıyarık gibi yarılmış patlıcanlara doldurulur. - İçi doldurulmuş patlıcanlar maydanoz saplarına sıkıca sarılarak bağlanır. - Kavanoza aralarına dövülmüş sarımsak konarak. patlıcan dolmaları yerleştirilir. - Patlıcan dolması dizilmiş kavanozun yarısına sirke diğer yarısına su konur. - Sirke ve su kavanozdan. çukur bir kaba boşaltılır. üzerine kaya tuzu ve limon tuzu konur iyice karıştırılır. - Tuzlu karışım. kavanozda bulunan patlıcanların üzerine dökülür. - En üste iyi yıkanmış taş gibi bir ağırlık konur. kavanozun kapağı sıkıca kapatılır. - Patlıcan dolmaları turşu suyunu çok çabuk çeker. bu yüzden turşuyu kurduktan 5 gün sonra kavanozun eksilen kısmına sirke eklenir. Not: Turşu yaparken mutlaka kaya tuzu kullanılmalıdır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.