Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
limon, tarifi, turşusu

Limon Turşusu Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limon Turşusu Tarifi










Limon turşusu


  • Limon
  • Iri deniz tuzu
  • Limon suyu ve su
Limonları iyice yıkayın ve kurulayın Limonları dik olarak tutup yukarıdan ortaya kadar 4′e bölün yani 2 sefer ortaya kadar kesin Limonu ters çevirip aynı işlemi tekrarlayın Limon her 2 tarafından da kesilmiş ve orta kısmında birbirini tutar vaziyette olacaktır Kesilmiş açık aralıklara bolca deniz tuzunu doldurun Bir cam kavonoza yerleştirin Üstüne 1-2 limonun suyunu ve üstleri kapanıcak kadar suyu ilave edip dolaba kaldırın Limonların üstünün daima su ile kapalı olmasına dikkat edin Buzdolabın da 1 sene kadar saklanabildiğini de okudum Içinden limon aldığınız zaman yeni limon ilave edebilirsiniz turşunuza

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.