Prof. Dr. Sinsi |
08-25-2012 10:46 PM |
Limon Turşusu Tarifi
Limon turşusu
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg- Limon
- Iri deniz tuzu
- Limon suyu ve su
Limonları iyice yıkayın ve kurulayın. Limonları dik olarak tutup yukarıdan ortaya kadar 4′e bölün yani 2 sefer ortaya kadar kesin. Limonu ters çevirip aynı işlemi tekrarlayın. Limon her 2 tarafından da kesilmiş ve orta kısmında birbirini tutar vaziyette olacaktır. Kesilmiş açık aralıklara bolca deniz tuzunu doldurun. Bir cam kavonoza yerleştirin. Üstüne 1-2 limonun suyunu ve üstleri kapanıcak kadar suyu ilave edip dolaba kaldırın. Limonların üstünün daima su ile kapalı olmasına dikkat edin. Buzdolabın da 1 sene kadar saklanabildiğini de okudum. Içinden limon aldığınız zaman yeni limon ilave edebilirsiniz turşunuza.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.