Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifi, yahni, yoğurtlu

Yoğurtlu Yahni Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Yahni Tarifi






Yoğurtlu Yahni tarifi



Malzemeler




500 gram koyun eti
1 kg soğan
1 kg süzme yoğurt
1 su bardağı nohut
1 bardak süt
1 çay bardağı yağ
1 yumurta akı
Nane
Yarım kaşık kabartma tozu

Yapılışı


500gram parca koyun eti tencereye konarak bol sudan geçirilerek süzülür Etler orta ocak ateşinde suyunu çekip kavrulana kadar pişirilmeye bırakılır Yahni yemeğine 1 tatlı kaşığı tuz eklenir Bir tencereye 7 çorba kaşığı yoğurt 1 bardak süt yumurtanın beyazı ve yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır Amaç yoğurdun sulandırılmasıdır

1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1 çay kaşığı kadar şeker ilave edilerek yoğurt iyice karıştırılır Etler orta ocak ateşinde suyunu çekip kavrulduktan sonra içerisine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı eklenerek karıştırılır

Yağda birkaç dakika kavurduktan sonra üzerini 2-3 parmak geçecek kadar kaynar su ilave edilir ve yeniden pişmeye bırakılır Bir tencereye 15 litre kadar kaynar su konularak orta ocak ateşine alınır İçerisine doğranmış 1 kg soğanlar da eklenerek haşlamaya bırakılır Ortalama 15 dakika pişirilen soğanlar süzülüp sudan geçirilerek yeniden süzülür Amaç soğanın acısının gitmesidir

Kaynar su ilave edilen etler suyunu çekmeden yumuşadığında kısık ocak ateşine alınmalıdır Ardından bir gece önceden ıslatılan 1 su bardağı nohut ve üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edilir Yeniden su kaynamaya başladığında ortalama 5 dakika sonra içerisine acı suyu alınmış 1 kg doğranmış soğan ilave edilir ve demlenmeye bırakılır

Ancak kısık ocak ateşinde olmalıdır İçerine soğanların hizası kadar kaynar su ve 15 tatlı kaşığı tuz ilave edilir Soğanlar yumuşadıktan sonra ocak ateşinden alınmalıdır Hazırlanan yoğurtlu harç orta ocak ateşinde devamlı olarak karıştırılır

İçerisine 1 tatlı kaşığı şeker eklenerek sürekli karıştırılırParmak ucu ile kontrol edilerek kaynama başlamadan ocak ateşinden alınmalıdır Haşlanan soğanlı etin suyundan kepçe ile alınarak yoğurtlu harcın kesilmemesi için yoğurda karıştırılır

Ardından yoğurt soğanlı ete boca edilir Küçük bir tavaya 1 çay bardağı kadar zeytinyağı eklenerek içerisine 2 yemek kaşığı kadar nane eklenerek yağı soğuk bırakılarak orta ocak ateşinden alınır

Yoğurtlu olan yahninin üzerine yağlı nane eklenerek servis edilir Yemeğin yapılış süreci ortalama 1 saat olup 6 kişilik servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.