![]() |
Yoğurtlu Yahni Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu Yahni TarifiYoğurtlu Yahni tarifi ![]() 500 gram koyun eti 1 kg soğan 1 kg süzme yoğurt 1 su bardağı nohut 1 bardak süt 1 çay bardağı yağ 1 yumurta akı Nane Yarım kaşık kabartma tozu Yapılışı 500gram parca koyun eti tencereye konarak bol sudan geçirilerek süzülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1 çay kaşığı kadar şeker ilave edilerek yoğurt iyice karıştırılır ![]() ![]() Yağda birkaç dakika kavurduktan sonra üzerini 2-3 parmak geçecek kadar kaynar su ilave edilir ve yeniden pişmeye bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynar su ilave edilen etler suyunu çekmeden yumuşadığında kısık ocak ateşine alınmalıdır ![]() ![]() ![]() Ancak kısık ocak ateşinde olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçerisine 1 tatlı kaşığı şeker eklenerek sürekli karıştırılır ![]() ![]() ![]() Ardından yoğurt soğanlı ete boca edilir ![]() ![]() Yoğurtlu olan yahninin üzerine yağlı nane eklenerek servis edilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|