![]() |
Yoğurtlu Yahni Tarifi
Yoğurtlu Yahni tarifi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 500 gram koyun eti 1 kg soğan 1 kg süzme yoğurt 1 su bardağı nohut 1 bardak süt 1 çay bardağı yağ 1 yumurta akı Nane Yarım kaşık kabartma tozu Yapılışı 500gram parca koyun eti tencereye konarak bol sudan geçirilerek süzülür. Etler orta ocak ateşinde suyunu çekip kavrulana kadar pişirilmeye bırakılır. Yahni yemeğine 1 tatlı kaşığı tuz eklenir. Bir tencereye 7 çorba kaşığı yoğurt. 1 bardak süt. yumurtanın beyazı ve yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır. Amaç yoğurdun sulandırılmasıdır. 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1 çay kaşığı kadar şeker ilave edilerek yoğurt iyice karıştırılır. Etler orta ocak ateşinde suyunu çekip kavrulduktan sonra içerisine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı eklenerek karıştırılır. Yağda birkaç dakika kavurduktan sonra üzerini 2-3 parmak geçecek kadar kaynar su ilave edilir ve yeniden pişmeye bırakılır. Bir tencereye 1.5 litre kadar kaynar su konularak orta ocak ateşine alınır. İçerisine doğranmış 1 kg soğanlar da eklenerek haşlamaya bırakılır. Ortalama 15 dakika pişirilen soğanlar süzülüp sudan geçirilerek yeniden süzülür. Amaç soğanın acısının gitmesidir. Kaynar su ilave edilen etler suyunu çekmeden yumuşadığında kısık ocak ateşine alınmalıdır. Ardından bir gece önceden ıslatılan 1 su bardağı nohut ve üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edilir. Yeniden su kaynamaya başladığında ortalama 5 dakika sonra içerisine acı suyu alınmış 1 kg doğranmış soğan ilave edilir ve demlenmeye bırakılır. Ancak kısık ocak ateşinde olmalıdır. İçerine soğanların hizası kadar kaynar su ve 1.5 tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Soğanlar yumuşadıktan sonra ocak ateşinden alınmalıdır. Hazırlanan yoğurtlu harç orta ocak ateşinde devamlı olarak karıştırılır. İçerisine 1 tatlı kaşığı şeker eklenerek sürekli karıştırılır.Parmak ucu ile kontrol edilerek kaynama başlamadan ocak ateşinden alınmalıdır. Haşlanan soğanlı etin suyundan kepçe ile alınarak yoğurtlu harcın kesilmemesi için yoğurda karıştırılır. Ardından yoğurt soğanlı ete boca edilir. Küçük bir tavaya 1 çay bardağı kadar zeytinyağı eklenerek içerisine 2 yemek kaşığı kadar nane eklenerek yağı soğuk bırakılarak orta ocak ateşinden alınır. Yoğurtlu olan yahninin üzerine yağlı nane eklenerek servis edilir. Yemeğin yapılış süreci ortalama 1 saat olup 6 kişilik servis edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.