![]() |
Bayburt Yemekleri( Meşur Olanları) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayburt Yemekleri( Meşur Olanları)EŞKİ LAHANA Kullanılan malzemeler : 250 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : Su ile et yaklaşık 20 dk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GALACOŞ Kullanılan malzemeler : 250 gr yeşil mercimek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : Mercimek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KESME ÇORBASI Kullanılan malzemeler : 200 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : Un içerisine su ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LOR DOLMASI Kullanılan malzemeler : 1 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : Yapraklar yumuşaması için kaynar suda bir taşım haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SÜT BÖREĞİ Kullanılan malzemeler : 1 su bardağı süt veya yoğurt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( Şerbet için : 2 su bardağı toz şeker ![]() ![]() Hazırlanışı : Yumurta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sunum : Süt şerbeti döküldükten sonra bekletilmeden ılık olarak servis yapılır ![]() TATLI ÇORBA Kullanılan malzemeler : kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : Kuşburnu iyice pişirilerek ezilir önce süzgeçten sonra elekten geçirilerek süzülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TEL HELVASI Kullanılan malzemeler : 250 gram tereyağı ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : 1 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YALANCI DOLMA Kullanılan malzemeler : ½ kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : Önce bulgur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|