|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| mantı, mantısı, nohutlu, seferihisar, tarifi |
Seferihisar Mantısı Tarifi (Nohutlu Mantı) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Seferihisar Mantısı Tarifi (Nohutlu Mantı)![]() 1 kg un 2 yumurta tuz ılık su veya 4 hazır yufka içi: 1/2 kg nohut 1 büyük kuru soğan (isteğe bağlı) tuz karabiber2 çay bardağı sıvı yağ 1 kase ayran üzerine : sarmısaklı yoğurt tereyağında kızdırlmış kırmızı biber naneHamur yoğrulup 4 bezeye ayrılır her beze hazır yufka kalınlığında ve büyüklüğünde yuvarlak olarak açılır (ya da 4 hazır yufka tercih edilir) Yufkalar 8 eşit parçaya bölünür Nohutlar haşlanıp kabukları soyulup rondodan geçirilir Rondodan geçirilimiş kuru soğan tuz ve karabiberle karıştırılır Yufkalara fırçayla önce ayran sonra sıvı yağ sürülür Kenarları biraz içeri kıvrılıp nohutlu iç konur rulo yapılır Yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır Üzerine fırçayla sıvı yağ sürülür 190 derecede pişirilir (veya kızgın sıvı yağda kızartılabilir) Fırından çıkınca et suyunda haşlanır Üzerine sarmısaklı yoğurt kızdırılmış tereyağı konup kırmızı biber ve naneyle servis yapılır![]() Alıntı
|
|
|
|