Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kuymak, mıhlama, tarifi, trabzon

Kuymak (Mıhlama ) Tarifi Trabzon

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuymak (Mıhlama ) Tarifi Trabzon





MALZEMELER:
1 su bardağı mısır unu
100 gr Trabzon tereyağı
150 gr Trabzon İmansız peynir
1 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI:
Tereyağını tencereye koyun Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek tereyağı ile kavurun Un pembeleştiğinde kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek 5 dakika peynir ile pişmesini hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin Piştikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.