![]() |
Kuymak (Mıhlama ) Tarifi Trabzon
MALZEMELER: 1 su bardağı mısır unu. 100 gr. Trabzon tereyağı. 150 gr. Trabzon İmansız peynir. 1 su bardağı sıcak su. YAPILIŞI: Tereyağını tencereye koyun. Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek. tereyağı ile kavurun. Un pembeleştiğinde. kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın. Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek. 5 dakika peynir ile pişmesini. hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Piştikten sonra servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.