Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cevap, kerpiçle, verilen

Kerpiçle verilen cevap !!!

Eski 10-07-2008   #1
bonsoir
Icon1861

Kerpiçle verilen cevap !!!

FELSEFECİYE VERİLEN CEVAP (Üç hassas soru sordu, hiç unutamayacağı cevaplar aldı)

Şems-i Tebrizi hazretleri öğrencilerine kerpiçle nasıl teyemmüm alınacağını öğretiyorduO sırada bir grup felsefeci geldi ve 3 soru sormak istediklerini bildirdilerŞems-i Tebrizi "buyrun sorun"dedi

İçlerinden birini başkan seçtilerHepsinin adına o soracaktı sorularıSormaya başladı:

Allah var dersiniz ama görünmez,gösterde inanalımŞems-i Tebrizi" öbür sorunuda sor"dediŞeytan ateşten yaratıldığını söylersiniz,sonrada ateşle ona ateşle azap edilecek dersiniz;hiç ateş ateş e azap eder mi???dedi Şems-i Tebrizi öbür sorunu da sor buyurduAhirette herkes hakkını alacak,yaptıklarının cezasını çekecek diyorsunuzBırakın insanları canları ne istiyorlarsa onu yapsınlar:karışmayın

Bunun üzerine Şems-i Tebrizi Hazretleri elindeki kuru kerpici adamın kafasına vurduSoru sormaya gelen felsefeci derhal zamanın kadısına gitti şikayetçi olduVe"Ben ona soru sordum,o bana kerpiçle vurdudediŞems-i Tebrizi de " Bende cevap verdim :" Dedi Kadı bu işin açıklamasını istedi

Şems-i Tebrizi şöyle açıkladı:: Efendim,bana "Allah tealayı göster de inanayım dediŞimdi bu felsefeci başının ağrısını göstersin de görelim !!Felsefeci "ağrıyor ama gösteremem "dedi
Şems-i Tebrizi açıkladı:İşte Allah ta vardır ama görünmez!! Yine bana şeytana ateşle nasıl azap edileceğini sorduBen buna toprakla vurdumToprak başını acıttıHalbuki kendi vücudu da topraktan yaratılmadımı Yine bana "Bırakın herkes her istediğini yapsın dediBundan dolayı bir hak olmaz "dediBenim canım onun başına kerpiçle vurmak istedive vurdumNiçin hakkını arıyor??Aramasaya! Bu dünyada küçük bir mesele için hak aranırsa sonsuz ahiret hayatında niçin hak aranmasın??"

KENDİ KENDİNE İNANMAYAN HER ZAMAN YALAN SÖYLER !!!!:notworthy:
nietzsche

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com