![]() |
Kerpiçle verilen cevap !!!
FELSEFECİYE VERİLEN CEVAP (Üç hassas soru sordu, hiç unutamayacağı cevaplar aldı.)
Şems-i Tebrizi hazretleri öğrencilerine kerpiçle nasıl teyemmüm alınacağını öğretiyordu.O sırada bir grup felsefeci geldi ve 3 soru sormak istediklerini bildirdiler.Şems-i Tebrizi "buyrun sorun"dedi. İçlerinden birini başkan seçtiler.Hepsinin adına o soracaktı soruları.Sormaya başladı: Allah var dersiniz ama görünmez,gösterde inanalım...Şems-i Tebrizi" öbür sorunuda sor"dedi.Şeytan ateşten yaratıldığını söylersiniz,sonrada ateşle ona ateşle azap edilecek dersiniz;hiç ateş ateş e azap eder mi???dedi. Şems-i Tebrizi öbür sorunu da sor buyurdu...Ahirette herkes hakkını alacak,yaptıklarının cezasını çekecek diyorsunuz.Bırakın insanları canları ne istiyorlarsa onu yapsınlar:karışmayın.... Bunun üzerine Şems-i Tebrizi Hazretleri elindeki kuru kerpici adamın kafasına vurdu.Soru sormaya gelen felsefeci derhal zamanın kadısına gitti şikayetçi oldu.Ve"Ben ona soru sordum,o bana kerpiçle vurdu.dedi.Şems-i Tebrizi de " Bende cevap verdim :" Dedi. Kadı bu işin açıklamasını istedi Şems-i Tebrizi şöyle açıkladı:: Efendim,bana "Allah tealayı göster de inanayım dedi.Şimdi bu felsefeci başının ağrısını göstersin de görelim !!Felsefeci "ağrıyor ama gösteremem "dedi. Şems-i Tebrizi açıkladı:İşte Allah ta vardır ama görünmez!! Yine bana şeytana ateşle nasıl azap edileceğini sordu.Ben buna toprakla vurdum..Toprak başını acıttı.Halbuki kendi vücudu da topraktan yaratılmadımı.. Yine bana "Bırakın herkes her istediğini yapsın dedi.Bundan dolayı bir hak olmaz "dedi.Benim canım onun başına kerpiçle vurmak istedi..ve vurdum.Niçin hakkını arıyor??Aramasaya! Bu dünyada küçük bir mesele için hak aranırsa sonsuz ahiret hayatında niçin hak aranmasın??" KENDİ KENDİNE İNANMAYAN HER ZAMAN YALAN SÖYLER !!!!:notworthy: nietzsche alıntı.. |