Yasal Ama Mantıklı Değil, Mantıklı Ama Yasal Değil :) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yasal Ama Mantıklı Değil, Mantıklı Ama Yasal Değil :)üniversite son sınıf öğrencisi yazılı sınawından kalınca doğru hocasına gider >-Siz beni sınıfta bırakarak hayata atılmamı önlüyor we beni >cezalandırıyorsunuz işin bu yanını hiç düşündünüz mü? >-Tabi düşündüm Hocanın görevi bilgiyi ölçmek, yeterli olmayanı sınıfta >bırakmak değil mi? >-iyi o zaman size bir teklifim var Bir soruda ben size soracağım Doğru cevabı verirseniz, ben kötü notumu kabul edip sınıfta kalacağım Bilemezseniz,notumu düzeltecek we sınıfı geçireceksiniz >Hocanın keyfi yerinde Teklifi kabul eder ve öğrenci sorar: >-Yasal olup mantıklı olmayan nedir?Mantıklı olup,yasal olmayan nedir? Ve de ne mantıklı ne de yasal olmayan nedir? >Hoca uzun uzun düşünür ama cevabı bulamaz İddia gereği, öğrencisine iyi >not vererek sınıfı geçirir >Ama aklıda soruda kalır Sonunda sınıfın en iyi öğrencisini çağırır,olayı anlatır we sorunun yanıtını bilip bilmediğini sorar Öğrenci hemen cevap werir: >-Siz 65 yaşındasınız we 23 yaşında bir kadınla evlisiniz Bu yasal ama >mantıklı değil Karınızın 25 yaşında bir sevgilisi var Bu mantıklı ama >yasal değil Siz karınızın sevgilisini zayıf alıp sınıfta kalması >gerekirken iyi not verip mezun ediyorsunuz <Bu ise ne mantıklı ne de yasal!! |
|
|
|