![]() |
Yasal Ama Mantıklı Değil, Mantıklı Ama Yasal Değil :)
üniversite son sınıf öğrencisi yazılı sınawından kalınca doğru
hocasına gider. >-Siz beni sınıfta bırakarak hayata atılmamı önlüyor we beni >cezalandırıyorsunuz.işin bu yanını hiç düşündünüz mü? >-Tabi düşündüm.Hocanın görevi bilgiyi ölçmek, yeterli olmayanı sınıfta >bırakmak değil mi? >-iyi.o zaman size bir teklifim var.Bir soruda ben size soracağım.Doğru cevabı verirseniz, ben kötü notumu kabul edip sınıfta kalacağım.Bilemezseniz,notumu düzeltecek we sınıfı geçireceksiniz. >Hocanın keyfi yerinde.Teklifi kabul eder ve öğrenci sorar: >-Yasal olup mantıklı olmayan nedir?Mantıklı olup,yasal olmayan nedir? Ve de ne mantıklı ne de yasal olmayan nedir? >Hoca uzun uzun düşünür ama cevabı bulamaz.İddia gereği, öğrencisine iyi >not vererek sınıfı geçirir. >Ama aklıda soruda kalır.Sonunda sınıfın en iyi öğrencisini çağırır,olayı anlatır we sorunun yanıtını bilip bilmediğini sorar.Öğrenci hemen cevap werir: >-Siz 65 yaşındasınız we 23 yaşında bir kadınla evlisiniz.Bu yasal ama >mantıklı değil.Karınızın 25 yaşında bir sevgilisi var.Bu mantıklı ama >yasal değil.Siz karınızın sevgilisini zayıf alıp sınıfta kalması >gerekirken iyi not verip mezun ediyorsunuz. <Bu ise ne mantıklı ne de yasal!! |