Ardından Ölüm Gelsin |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ardından Ölüm GelsinHiçbir kelime senin adın kadar yer tutmadı dudaklarımda ![]() Hiçbir insansenin kadar yakışmadı alın yazgıma ![]() Ama başaramadık bu sevdayı yaşatmayı![]() Başaramadık işte ![]() ” Biz seninle hiçbir zaman aynı cümlenin içinde bile anılmadık ![]() Ne ben acılarını sırtlamış cümlenin yüklemi olabildim ne de sen mutluluklarımın gizli öznesi olabildin ![]() Biz sadece hasrete prangalı iki yürek olduk![]() ![]() ![]() Biz ayak uçlarındaki karlara aldırmadan güneşli sabahlara doğmayı özenen iki deli gelinciktik ![]() Zamansız açtık baharlara![]() Zamansız uyandık kış uykularından ![]() Birbirimizin yüzünde gördüğümüz gülüşleri bahar sandık![]() Oysa biz kökleri toprakta kalacak bir gelinciğin bir kış sabahı güneşe gülümsemesi kadar imkansızdık…Hayat yolculuğunda sırt sırta verdik zannederken sırtlarımızın arasına örülü hasret duvarlarını göremedik ![]() Belki de görmek istemedik ![]() Ne zaman duvarları aşmak istedik işte o an esir düştük imkansızlığa… İşte o zaman yenik düştük zamana ![]() Senle ben , hiçbir zaman “ biz “ olmayı başaramadık… Başaramadık işte ![]() Belki de seninle biz ayrı cephelerde savaşan iki kılıç ustasıydık… Kendimizi hep aramıza örülmüş hasrete kılıç sallar bilirken meğer biz kendi yüreklerimize kılıç sallamışız… Hadi git sevgili ![]() Rüzgara karşı savaşmayı bırak… Hadi git![]() Dağlar devrilmişken omuzlarıma, yalnızlık düşmüşken sokaklarıma git ![]() Git diyorum sana ![]() Kapıyı biraz arala ve git![]() Bana verdiğin ne varsa her şeyi topla ve git ![]() Bekletme ” seni” bekleyenleri… Bekletme kapımda beni sonsuzluğa gömecek yetim kelebekleri…Hadi git ![]() Her harfine ölümler beğendiğim adımı dudaklarımdan sökerek git ![]() Bana çıkan tüm sokakları sil adres defterlerinden ![]() yaşayıp da kendi yüreğine bile ispat edemediğin bu sevdayı “ mutluluk bakiyelerden” düş gayri ![]() Gözlerime demir pervazlardan ölüm göz kırpıyorken durma git … Hadi git sevgili ![]() ![]() Adınla başlayıp adınla bitiremediğim cümleler kadar yalnız bırak beni ![]() Durma karanlıklarımda, durma hatıralarıma![]() Git sadece![]() Bırak hayat boyu sensizlik yerine ölümler diz çöksün ayak dibime… Bırak günahların dökülsün soğuk ellerinin gezindiği kücük avuç içlerime ![]() hadi git sevgili ![]() Biz seninle rüya olmaktan öteye geçemedik![]() Hiçbir zaman acıyı sırtlanıp mutluluğa gülümsemedik ![]() Hadi git…Dudaklarında daha fazla kanamasın pişmanlıkların Daha fazla ağlamasın hatıraların![]() Hadi git sevgili ![]() Hadi git ![]() Çıktığın kapıdan ölüm gelsin ayak uçlarıma![]() Bırak gözlerin mapusluğum, yüreğin sonsuzluğum olsun ![]() Hadi git… Durma sabahı olmayan karanlıklarımda ![]() Daha fazla üşütme ellerini karı, boranı eksik olmayan kışlarımda ![]() ![]() Daha fazla bekleme yamalı cümlelerimde Git diyorum sana![]() Git ![]() Beni “ bana “ bırakma…Hadi kapıyı arala ve git![]() Kapat tüm ışıkları![]() Ve git hadi ![]() Çıktığın kapının ardından ölüm gelsin gayri![]() şimdi git… unut ismimi… Unut yeminlerini… Seni hiç sevmediğimi farz et… Bu sevdayı hiç yaşanmamış kabul et ![]() Demir kapımı “ ölüme “ arala ve sessice git… Git diyorum… Sadece git… Ardından ölüm gelsin ayak uçlarıma ![]() Sana kavuşmayı bilmese de , Seni severken “ ölmenin gururunu “ yaşasın bu yürek… Çünkü; sen benim, “ÖLÜM İLE HAYAT ARASINA ÇİZEBİLDİGİM TEK MUTLULUGUMDUN” |
|
|
|