![]() |
Keman Ağlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keman AğlarBir ağustos akşamında üzerime sinen islermiydi ![]() Yoksa göz gözü görmeyen bir yalnızlık gemisinde Korsan geceleri bekleyen sislermiydi ![]() Hep bir ağızda istenmeyen sözler ![]() Gök yüzünden kopan mavi oklardı, yüreğimin ücra köşesinde mağdur sensizliğe saplanan ![]() Çanak tuttum ayrılıklarda kaşık kaşık sevdalar içtim ![]() Aşk kabında El yordamı ile gölgemi yoğurdum ![]() Açlığı önüme kattım dörtlükler arkamda ![]() Dargın menekşeler için düştüm yangınlara ![]() Küllenmiş bahar örtüsü rüzgarın dışladığı düşsel mutlu sonlarda ![]() Şiirin sarhoşluğu belirir okudukça dağılır cümleler kurulur kâfiyeli nakaratlara ![]() Yağmura sözüm geçmez gelen geçen çok olur Keman ağlar eski anıların notasında ![]() Ben umut yüklüyüm sebil güzelliklere vâkıf sevgi pınarı akar sessiz fonda ![]() Hangi güzelliği gözü yaşlı bıraktım Hangisinde bir tutam siyah saça alındım anımsamıyorum ![]() Korkunun ecele ortak olduğu faydalı çözümler üretsemde sonun yaşlandığı gençlik iksiri başlangıçlarda ![]() Çıkarları döven ekili sözler var nadasa bırakılan Gönül topraklarında ![]() Sâkil seneler geçti ne eleme sığdık ne de kedere ![]() Bir sikke sevgi hak getirsin derken bulamaç tortulu bir yaşam gelecekte ![]() ![]() ![]() Sürünen güz yaşları yılda bir düşer cemre göynüme sen düşünce ![]() Dudaklarıma fettan yakarışlar öylesine içerlenen savruk göç sürüsünde ![]() Gözlerimde bir şelale akıp gider, demini almış sevgiler zamanında müebbet dönemeçler ![]() Yarına kalmayan iflas tutkuları bu günün öğününde ![]() Şimdi tabakamda Kükürt kokusu tutunamadığım tiryakiliğe nispet ![]() Varım yoğum içine senin sindiğin kolalı mavi bir gömlek ![]() Saf kayalıklara sıkışan yalnızlığın çığlıkları duyulur ![]() Sorgusuz tanyeli mükerrer şafak ![]() Sabırsız aleni bir gece sen tüneyeceksin benimle ![]() Gülden sevgilerin kalesine sen Mazbut bir seyirci olacak iklim ![]() Vedalar askıda kalacak kırlangıç gönüllerin adresi Çıkmaz renklerin sokaktaki kanatları olacak ![]() Sen |
![]() |
![]() |
|